Lykkehjørner

Lykkehjørner

Lykkehjørner

I bogen ’Udnyt dit personlige potentiale’ introducerer Finns Havaleschka begrebet Lykkehjørner og bogen handler blandt andet om, hvordan man finder sit eget Lykkehjørne og den indeholder redskaber og øvelser til at udnytte sit personlige potentiale.

Ethvert menneske har sine præferencer, sin egen stil, når det handler om at finde løsninger, om at samarbejde, kommunikere og opnå de mål, det sætter sig her i livet. Og ethvert menneske har sine egne drømme. 
Der er behov for mennesker med forskellige drømme, værdier, personlige kompetencer og måder at gøre tingene på. Det gælder både på arbejdspladsen, i hjemmet og i alle mulige andre grupper og sammenhænge. Vi er nødt til at møde hinanden, uanset hvor forskellige vi er. Det er i disse forskelligheder, at begrebet Lykkehjørner kommer ind.

Alle har et Lykkehjørne

Lykkehjørnet er det hjørne hvor vi føler os glade, lykkelige, i harmoni med os selv og vor indre natur. Det er i det hjørne, i den mentale tilstand, vi oplever at tingene bare glider. Der er ingen modstand, intet er besværligt, vi er i zonen, den ene rigtige beslutning fører den anden med sig. Det er her, i dette hjørne, vi realiserer os selv, fordi vi kan og får lov til at handle og reagere i overensstemmelse med vor egen natur.

Begrebet Lykkehjørner udspringer af Fokus-modellen, som indeholder fire fokusområder. Som en konsekvens af vores personlighed og opvækst er der nogle værdier, holdninger, måder at gøre tingene på, som vi prioriterer højere end noget andet. Det betyder også noget for hvilke opgaver, vi synes er sjovest, og hvordan vi er sammen med andre mennesker.

En persons fokusområde afhænger af personligheden. Og personligheden er igen underlagt et specifikt trossystem – de indkodede regler, normer og værdier, der hersker i en given kultur og et givet socialt miljø. I vores fokusområde søger vi hen imod det, der giver os størst glæde, lykke og tilfredshed, det, der passer til vores personlighed, og væk fra det, der gør os usikre og får os ud af balance.

Kort og godt: Vi forsøger at optimere følelsen af lykke, harmoni, indre balance og velvære og minimere følelsen af det modsatte. På den måde kan man sige, at de fire områder i Fokus-modellen repræsenterer fire forskellige Lykkehjørner.

Hvad mener vi med fokus? Læs mere om Fokus-modellen – klik her

Fokus-modellen og ideen om, at vi alle har et Lykkehjørne, er et redskab, der kan hjælpe dig til at blive bedre til at lytte og dermed samarbejde og kommunikere bedre med andre mennesker. I jobsammenhænge kan viden om det personlige fokus og Lykkehjørner også benyttes til medarbejderudvikling og større trivsel i jobbet. 
Hos Garuda tror vi på at positiv udvikling af medarbejdere skabes med udgangspunkt i et værdisæt, der handler om at skabe balance mellem mennesker. 
Mange af Garudas profilværktøjer handler netop om en ny måde at forstå og tale med hinanden på, samt en indsigt i hvorfor du selv og andre handler, som de gør.

Læs indledningen af boggen ’Udnyt dit personlige potentiale’ – klik her

Tilbage til Garuda wiki

Til forsiden

Kontaktperson


Kontakt kursus- og marketingchef Merete Worsøe

Tel: 22 77 40 35
Mail: mw@garuda.dk