Ansættelsessamtale

Indsigt i dig selv og din organisation er nøglen til at rekruttere netop den kandidat som vil kunne løfte opgaver og ansvar bedst muligt. Og som vil styrke hele organisationen.

Ansættelsessamtale

Stil de spørgsmål du ikke vidste var relevante at stille

sidepix 230x230 22Der er mange fordele ved at bruge et profilværktøj fra Garuda i dine rekrutteringsprocesser. Du får et fyldestgørende og sagligt grundlag at vurdere og sammenligne kandidater ud fra. Og du får et effektivt dialogværktøj som kvalificerer en ansættelsessamtale og gør det muligt at gå målrettet efter at belyse alle de aspekter af kandidaten som er relevante for den givne stilling.

På baggrund af en PersonProfil udarbejdet med f.eks. KompetenceProfilen får du og kandidaten et fælles sprog og en referenceramme der gør det muligt at have en dybdegående ansættelsessamtale om kvalifikationer og faglige kompetencer, personlige kompetencer og præferencer. Du kan spørge ind til aspekter ved kandidatens PersonProfil som du ellers ikke kunne vide var relevante at tale om; forhold som kan få stor betydning på sigt. Det kan f.eks. dreje sig om hvordan kandidaten vil reagere under pres, om han eller hun formår at træffe vanskelige beslutninger, eller om der er overensstemmelse mellem kandidatens forventninger og ambitioner og det som stillingen faktisk tilbyder.

Brug også profilværktøjer til medarbejdersamtale og MUS – læs mere her

Personlighedstests skaber indsigt

Det kan være en udfordring at tilsidesætte sin egen faglighed, forventninger og subjektive præferencer når man skal vurdere kandidater i en rekrutteringssituation – også under en ansættelsessamtale. Garudas profilværktøjer kan ikke blot bidrage til at skabe indsigt i dine kandidater men også i din egen PersonProfil og dine egne personlige kompetencer. Med profilværktøjerne kan du derfor i højere grad vurdere kandidater så objektivt som muligt, på deres egne præmisser, uafhængigt af hvem og hvordan du selv er, og hvad der er din personlige holdning til hver ansøger. Det gør hver ansættelsessamtale mere konstruktiv og fokuseret og skaber fundamentet for effektiv rekruttering.

Læs mere om effektiv rekruttering her


Det siger kunderne:
Ansættelsessamtale og kvalificeret dialog med personprofil

“Med profilen kan jeg vise hvad det er jeg mener. Når jeg har hele dialogværktøjet omkring GarudaProfilen, bliver det muligt at forklare de tanker og følelser jeg har omkring en kandidat. Det er en stor hjælp når jeg rådgiver ledere om rekruttering til konkrete stillinger.”

– Charlotte Reersted, Global Human Ressource Manager, VIKING LIFE-SAVING EQUIPMENT

Læs mere om VIKING LIFE-SAVING EQUIPMENTs brug af Garudas profilværktøjer til international rekruttering


Kend din organisation

Foruden indsigt i kandidaternes og din egen personlighed giver Garudas profilværktøjer dig indsigt i din organisation og hjælper dig med at besvare spørgsmål som “hvilke konkrete behov er der i organisationen/afdelingen?”, og “hvilke profiler har vi brug for?”. Du opnår indgående kendskab til og kan italesætte organisationskulturen hvilket er en stor hjælp i forhold til den afgørende forventningsafstemning under enhver ansættelsessamtale. På den måde bidrager profilværktøjerne altså også til at du kan rekruttere medarbejdere som vil finde sig til rette og trives i organisationen, med en så høj succesrate som muligt.

Hvad er et Garuda profilværktøj – læs mere her

Kontaktperson


Kontakt chefkonsulent Lotte Mølgaard

Tel: 21 44 44 81
Mail: lom@garuda.dk