JobProfil: Dialogen i centrum

En klart defineret JobProfil skaber et optimalt afsæt for en konstruktiv dialog. Med en JobProfil kan den HR-ansvarlige fastholde fokus på hvad organisationen leder efter.

JobProfil: Dialogen i centrum

Tag dialogen på det rette tidspunkt – spar tid og ressourcer

Garudas profilværktøjer og JobProfil-modulet hjælper dig og de øvrige parter som er involveret i rekrutteringen, med at tage en vigtig dialog på et tidligt stadie i rekrutteringsprocessen; en dialog I med fordel kan tage hvis du vil undgå at løbe ind i problemer når du skal vurdere og rangere kandidaterne.

sidepix 230x375 24

JobProfil: Det optimale afsæt for effektiv rekruttering

Med Garudas jobprofil-modul, JobProfilen, kan du, evt. sammen med virksomhedens leder eller ansættelsesudvalg, beskrive den ledige stilling i detaljer: Hvilke kompetencer har vi brug for – faglige såvel som personlige? Hvilke kvalifikationer skal den kommende medarbejder have? Og hvilken personlighedstype tror vi vil passe bedst muligt ind i organisationen og afdelingen? Når du har en JobProfil som afsæt for den efterfølgende screening af kandidater og gennemførelse af ansættelsessamtaler, kan du lettere fastholde de øvrige involverede parter på hvem og hvad I sammen er blevet enige om at I leder efter, og I kan dermed komme interne ”slagsmål” under udvælgelsen i forkøbet.

En JobProfil kan naturligvis ændre sig løbende; dens styrke ligger i at den udgør et fælles afsæt for rekrutteringen som sparer tid og ressourcer senere i processen. Efter en indledende sortering hvor du primært kigger på faglige kompetencer og sikrer dig at de grundlæggende kriterier er i orden, lader du de mest relevante kandidater udfylde hver deres personlighedstest som udmønter sig i en PersonProfil. PersonProfilerne holdes op imod den JobProfil der er defineret for stillingen, og det bliver tydeligt i hvilken grad kandidaterne vil være i stand til at varetage jobbet, hvor der kan opstå udfordringer mv. Herefter giver du kandidaterne som har udfyldt en PersonProfil, en tilbagemelding på testen, typisk kombineret med anden samtale. Til samtalen går I dybere ned i profilen, diskuterer kandidatens personlighedstræk i forhold til stillingen og JobProfilen. Garudas personlighedstests kan kombineres med en IQ-test hvis relevant.

Målret og effektiviser rekruttering i din virksomhed med Garuda profilværktøjer. Du får et så fyldestgørende billede af stillingen og kandidaterne som muligt – så du kan træffe en kvalificeret beslutning om hvem der er den rette kandidat til jobbet.

Hvad mener vi med effektiv rekruttering? Bliv klogere her!


Det siger kunderne:
Rekruttering af ledere med KompetenceProfilen og JobProfil

“JobProfilen tvinger udvalget til på forhånd at tage stilling til hvilken type person man gerne vil ansætte. Det gør det også mere sandsynligt at de rigtige personer søger stillingen. Ansøgerne får også lagt en personlig KompetenceProfil som man så kan holde op imod JobProfilen. Det betyder at ansættelsessamtalen bliver mere struktureret.”

– Connie Buch, udviklingschef Børn og Uddannelse, Sønderborg Kommune

Læs mere om Sønderborg Kommunes rekruttering med JobProfil og personlighedstest


Værdifulde værktøjer, også uden JobProfil

I mange rekrutteringsforløb er der ikke tid eller ressourcer til at udarbejde en fyldestgørende JobProfil på forhånd. Garudas profilværktøjer er også ekstremt værdifulde, selvom du ikke anvender JobProfil-modulet; det er slet ikke ualmindeligt at man først begynder at forholde sig til PersonProfiler når man har fået sine ansøgninger. At udarbejde PersonProfiler på kandidaterne er under alle omstændigheder en stor hjælp i forhold til at vurdere, sammenligne og endeligt udvælge kandidater til en given stilling.

Hvad er en Garuda PersonProfil? Læs mere her

Kontaktperson


Kontakt chefkonsulent Lotte Mølgaard

Tel: 21 44 44 81
Mail: lom@garuda.dk