Her kan du læse om og bestille forskellige hjælpeværktøjer, som du kan bruge til at kvalificere, udvikle og variere din anvendelse af Garudas profilværktøjer. Hjælpematerialerne kan være nyttige i en række HR-processer, herunder rekruttering på forskellige niveauer, coaching samt udvikling af individer såvel som teams.


Bøger

Garudas grundlægger og ejer, Finn Havaleschka, har skrevet en række bøger om det tankegods, Garuda består af. Her har vi valgt fire ud – du kan bestille dem ved at skrive til os på garuda@garuda.dk eller hos Saxo:

Personlighedsbestemt ledelse er Havaleschkas seneste bog. Den plæderer for en større grad af linearitet i ledelse, så det personlige lederskab kan blive mere stabilt og mindre afhængigt af moderetninger (Pris: 80 kr. ex. moms + forsendelse).

Den generøse leder handler om at møde sine medarbejdere dér, hvor de er ud fra deres ambitioner, kompetencer og behov. Præmissen for bogens metode er, at ledelsesansvaret er delt mellem leder og medarbejder. Det betyder, at selvom lederen naturligvis har et stort ansvar for sine medarbejderes trivsel og udvikling, har den ledede – altså medarbejderen – et medansvar, der ofte overses i ledelseslitteratur (Pris: 160 kr. ex. moms + forsendelse).

Udnyt dit personlige potentiale fokuserer på dig. Hvor du er, hvad der udgør dit lykkehjørne, og hvad dine karriere(drømme) indebærer. Tidligere landstræner og nuværende borgmester i Viborg, Ulrik Wilbek, har skrevet bogens forord, og hans anbefaling er klar: ”Læs bogen. Det værste, der kan ske, er, at du bliver klogere på livet” (Pris: 160 kr. ex. moms + forsendelse).

Fokuseret ledelse beskriver, hvordan du må kende dig selv for at blive en god leder – og vide, hvad dine stærke og svage sider er. Den samme viden må du have om dine medarbejdere, så du kan møde dem dér, hvor de befinder sig bedst. Du kan hente “Fokuseret ledelse” som e-bog på vores blog (Pris for fysisk bog: 80 kr. ex. moms + forsendelse).


Webinarer

Savner du inspiration til, hvordan du bruger Garudas produkter bedst? Og ny viden om HR-processer mere generelt?

Så tilmeld dig Garudas webinarer. Emnerne tæller blandt andet teamprocesser, rekruttering, onboarding og produktopdateringer. Webinarerne tager udgangspunkt i Garudas modeller og værktøjer, men du behøver ikke at være certificeret for at deltage.

Læs mere om webinarerne og tilmeld dig her


BEST PRACTICE

Med Garuda Best Practice får du inspiration og idéer til anvendelsesmuligheder med Garudas profilværktøjer. Kataloget er udarbejdet med henblik på at skabe yderligere værdi for vores brugere i processerne inden for rekruttering, medarbejder- og lederudvikling samt udvikling af teams.

Best Practice er en gratis pdf-fil, du kan printe efter behov


FOCUSBOARD

Vælg et FocusBoard fra Garuda, hvis du vil illustrere din eller kollegaernes profil på en sjov og anderledes måde. Ryk profilfarverne på plads. Er du mest rød og grøn? Så lad dem fylde mest. Eller måske er du mere grøn eller blå? Så skal de selvfølgelig stå frem.

Dit FocusBoard kan stå på skrivebordet og afspejle din generelle personprofil, profilen under pres, eller hvordan dit fokus er i dag. Et FocusBoard giver rigtig god mening til teamprocesser eller ved rekrutteringer.

Bestil et FocusBoard til 95 kr. stykket (eksklusive moms og forsendelse) eller kontakt os, hvis du er interesseret i et større antal. Så finder vi sammen en skarp pris.


FOKUSKORT

Sæt Fokus-modellen i spil – bogstaveligt talt. Garuda FokusKort består af fem sæt a 40 kort (i alt 200 kort). Et sæt indeholder ti kort for hver af de fire farver/fokusområder i Fokus-modellen, hver med et udsagn knyttet til det givne fokusområde.

FokusKort er udviklet til erhvervsaktive personer og teams, som har brug for en større forståelse for hinandens forskelligheder, styrker, udfordringer og motivationsområder. Kortene er en anderledes, inspirerende og ikke mindst underholdende metode til at hjælpe medarbejderne til at opnå indsigt i sig selv og kollegerne – og stimulere udvikling, der kommer fra medarbejderne selv. Udsagnene på kortene er enkle og letforståelige. De kan dermed anvendes på alle niveauer, med alle medarbejdere, fra elever til topledere, i såvel private som offentlige organisationer.

Udviklingsprocesser med FokusKort bidrager til at:

  • øge den enkelte medarbejders bevidsthed om og forståelse for egen og kollegers arbejdsmæssige adfærd
  • skabe rammen for et bedre samarbejde
  • skabe bevidsthed om den enkeltes arbejdsopgaver og præferencer
  • skabe et fælles sprog i teamet/afdelingen.

Der medfølger forskellige eksempler på procesøvelser, når du køber et sæt, så du hurtigt kan komme i gang. Herefter vil du helt sikkert blive inspireret til  – og få lyst til – selv at udvikle nye måder at bruge FokusKort på, som passer til lige præcis de mennesker og udfordringer, du arbejder med.

Kortene kan med fordel anvendes i teams og afdelinger, som i forvejen har stiftet bekendtskab med Garudas FokusProfil eller BasisProfil – eller som icebreaker-øvelser. Kortene kan dog også bruges i teams og afdelinger, der ikke tidligere har stiftet bekendtskab med profilværktøjer, eller som står over for at skulle i gang med processer med profilværktøjer og PersonProfiler som omdrejningspunkt.

Før du kan anvende Garuda FokusKort, skal du være uddannet i Fokus-modellen og/eller certificeret i Garudas KompetenceProfil. Læs mere om Garudas brugeruddannelser og certificeringskurser her.

FokusKort findes på dansk, engelsk, norsk og svensk.

Pris: 750 kr. – eks. moms og forsendelse.


PLAKATER

Få et anderledes redskab, som har vist sig at være utrolig populært hos vores brugere. Dette sæt bestående af tre plakater viser de fire leder-/personlighedstyper – integratoren, udvikleren, grunderen og resultatskaberen – i tre forskellige situationer; i ”lykkehjørnet”, under pres, og når udfordringen skal løses.

Plakaternes humoristiske illustrationer giver sammen med fokusområdernes karakteristika et inspirerende og konstruktivt afsæt for en dialog om personlighedstypernes meget forskellige tilgange til arbejdsopgaver, kommunikation, forandring, problemløsning, konflikter m.m.

Plakaterne findes på dansk, norsk, svensk og engelsk.

Pris: 50 kr. – eks. moms og forsendelse.


FOKUS-MODELLEN-DIALOGKORT

Det kan være en stor hjælp at have noget håndgribeligt at tale ud fra, for eksempel i forbindelse med coaching samt i rekrutteringssituationer.

Dette kort i A5-størrelse, trykt på kraftigt, blankt papir, er et praktisk redskab, som giver dig Fokus-modellen på den ene side og et overblik over de fire personlighedstyper på den anden. Oplagt at bruge på tomandshånd til en dialog om personligt fokus, styrker og udfordringer.

Kortet findes på dansk og engelsk.

Pris: 5 kr. – eks. moms og forsendelse.


Gruppe-modul

Med adgang til Gruppe-modulet fra Garuda kan du skære en god del administrative udgifter væk, når du håndterer flere personprofiler ad gangen.

Gruppe-modulet holder nemlig styr på, hvornår spørgeskemaer skal sendes ud, og hvem der skal modtage hvilket indhold. Samtidig giver Gruppe-modulet mulighed for automatisk at oprette rapporter og sende dem direkte til respondenten, uden at du skal foretage dig noget.

Hvis du vil have adgang til modulet, koster det et engangsbeløb på 15.000,- eksklusive moms, men inklusive opsætning og support.


INTERVIEWGUIDE

Garudas Interviewguide består af 200 interviewspørgsmål, som relaterer sig til de 16 personlighedstræk i KompetenceProfilen.

Fordelene ved at anvende en interviewguide er mange:

  • Interviewspørgsmålene er gennemtænkte og relevante for at kortlægge en specifik egenskab.
  • Forberedte spørgsmål giver mulighed for en struktureret og ligeværdig dialog, som giver samtlige kandidater samme forudsætninger.
  • Du sparer tid i forbindelse med tilbagemelding, da du ikke skal udarbejde spørgsmål fra bunden.
  • Et stort udvalg af interviewspørgsmål giver større mulighed for fordybning i egenskaberne.

Interviewguiden findes på dansk, svensk og engelsk.

Du kan også hente en oversigt med hjælpeord, der kan assistere i dine tilbagemeldinger i KompetenceProfilen.


Fokus-tæppe

Du kan bruge Garudas Fokus-tæppe til at synliggøre dit arbejde med farverne fra FokusProfilen.

Du kan for eksempel have tæppet liggende i din afdeling eller tage det med ud, når du kører teamprocesser i organisationen.

Fokus-tæppet findes i to versioner (begge er eks. moms og forsendelse):

  1. Almindeligt tæppe: 2.500 kr.
  2. Plastiktæppe: 1.600 kr.

KARAKTERISTIKA PÅ FOKUS-MODELLEN

Hvad karakteriserer kommunikation, begrænsninger, motivation og styrker hos grunderen, integratoren, resultatskaberen og udvikleren?

Få sat en lang række udsagn på de fire fokusområder med denne PDF-fil, der fungerer som et godt afsæt for en dialog om forskelligt fokus og individuelle tilgange til arbejdsopgaver.


POWERPOINT-SKABELONER

Skal du udarbejde præsentationsmateriale om Garudas profilværktøjer, kan du tage afsæt i vores standardpræsentationer. Vi har generelle PowerPoint-skabeloner samt skabeloner til hvert af vores profilværktøjer.


Bestil hjælpeværktøjer

Hvis du vil bestille et eller flere af Garudas hjælpeværktøjer, der kan styrke din brug af profilerne, er du meget velkommen til at kontakte kursuskoordinator Loni Jensen.