FokusProfilen har som udgangspunkt, at alle afdelinger skal have medarbejdere, der tilsammen repræsenterer fire forskellige fokusområder for at fungere optimalt. De fire fokusområder er Integratorfokus, Udviklerfokus, Grunderfokus og Resultatfokus.

Ingen medarbejdere kan dog fokusere på dem alle fire på én gang. I stedet har vi hver vores styrker, som vi helst bruger i arbejdet og i samarbejdet med andre. Derfor er det vigtigt at vide, hvilke styrker vores teams indeholder – og hvilke svagheder de eventuelt har – for at kunne få mest muligt ud af samarbejdet. Det kan fx være i ledergruppen, blandt sælgerne, hos HR-afdelingen eller på tværs af faggrupper og generationer.

Med FokusProfilen kan du afdække, hvad en kandidat eller medarbejder foretrækker at fokusere på, og hvilke typer opgaver hun trives bedst med. Det giver afsættet for en kvalificeret og konstruktiv dialog om ansvar, motivation, udfordringer og udvikling – hvad enten du så skal rekruttere, onboarde eller fastholde. Målet er at skabe større selvindsigt, trivsel og succes i jobbet.

Kontakt os for at høre mere om FokusProfilen

FokusProfilen giver et fælles sprog

FokusProfilens opbygning omkring de fire fokusområder gør den nem at forstå og let at overskue. Derfor er den med til hurtigt at skabe et fælles sprog i virksomheden, som understøttes af, at du kan printe grafiske profiler og fortolkningstekster ud på baggrund af besvarelserne. Der er fuldstændig åbenhed om, hvad medarbejderen har svaret og årsagerne til hendes fokus.

Desuden får HR-afdelingen og lederne bedre overblik over, om medarbejderne sidder med de rigtige typer opgaver og koncentrerer sig om de områder, som både de og virksomheden får mest ud af. FokusProfilen anskueliggør også, om teams er skruet rigtigt sammen, eller om de eksempelvis fokuserer for meget på at gå i detaljer og for lidt på at skabe de fornødne resultater.

Ud over de fire fokusområder indeholder FokusProfilen en række tillægsmoduler, som hjælper med at få medarbejdere og teams til at udnytte deres ressourcer optimalt. Modulerne tæller blandt andet:

  • JobProfilen, der undersøger, hvilke krav jobbet stiller.
  • GruppeProfilen, som viser, hvordan teamets samlede FokusProfiler ser ud – og altså grafisk viser, om teamet er sat hensigtsmæssigt sammen.
  • Match-funktionen, hvor du stiller en ønsket profil op over for en stilling, gruppe eller afdeling, som du kan sammenligne kandidater med. Systemet genererer tekster, der beskriver, hvordan den enkelte ligger i forhold til gruppen, og hvad man skal være opmærksom på.
  • Salgsfortolkningstekster, der retter sig mod bestemte processer som fx salg & service eller teambuilding.

Tillægsmodulerne gør også FokusProfilen velegnet til at bruge i teambuilding, forandringsprocesser og lederudvikling.

Kom på kursus i FokusProfilen