Facilitering af rekrutteringsprocessen med personprofiler

Forbedr din rekruttering med Garudas kursus, hvor du får best practice-viden og værktøjer til hele rekrutteringsprocessen. Spar med andre HR-professionelle og lær at bruge personprofiler effektivt fra start til slut.

Styrk din rekrutteringsproces med personprofiler

Bruger du personprofiler i dine rekrutteringer, og ønsker du inspiration samt konkrete værktøjer til at styrke rekrutteringsprocessen? Så kan du med fordel deltage på dette kursus. Her får du nemlig vores best practice-viden om, hvilke aspekter der bør indgå i rekrutteringsprocessen – lige fra behovet for en ny medarbejder opstår, til den nye medarbejder er godt onboardet i virksomheden. Desuden får du rig mulighed for at sparre med de andre deltagere om deres erfaringer fra rekrutteringsprocessen; hvad virker, og hvad fungerer ikke?

Kurset kombinerer altså best practice fra Garuda med erfaringsudveksling fra andre HR-professionelle.

Programmet for kurset er:

  • Velkommen og forventningsafstemning
  • Før samtaler med kandidater – afdækning af behov for udarbejdelse af rekrutteringsproces og stillingsopslag
  • Samtaler med personprofiler – den gode tilbagemelding
  • Samtaler med personprofiler – votering og referencer
  • Onboarding af den nye medarbejder – onboarding og rapport
  • Opsummering og afslutning

Kursusinformation

Pris

Prisen for kurset er kr. 8.000,- ekskl. moms.

Praktiske oplysninger

Prisen inkluderer kursusmateriale og forplejning. Vi afholder som oftest kurserne i Trekantområdet.

Kurserne gennemføres med max. 9 kursister pr. hold. Undervisningen foregår fra kl. 9.00 til 16.00. For at deltage skal du være uddannet i Fokus-Modellen og/eller certificeret i KompetenceProfilen.

Der er mulighed for at lave lukkede virksomhedskurser.

Kommende kursusdatoer

Tilmeld dig kurset i Facilitering af rekrutteringsprocessen med personprofiler

Udfyld formularen herunder og du vil blive kontaktet. Herefter er din tilmelding bekræftet.

Rekrutteringsprocessen med personprofil

Som du kan se, deler kurset rekrutteringsprocessen op i en før-, under- og efter-fase. Før-fasen handler kort fortalt om at afdække, hvilke faglige og personlige kompetencer vi har brug for. Derpå skal vi skitsere processen, skrive jobopslag og slå stilling op.

Under-fasen dækker første og anden samtale – med personprofil og tilbagemelding. I løbet af samtalerne skal vi finde ud af, hvordan kandidaterne passer til jobbet og kollegaerne. En svær opgave, som vi kan gøre nemmere ved at bruge personprofiler. Men hvad indgår i den gode tilbagemelding? Hvilke anbefalinger har vi fra Garuda? Og hvordan stemmer de overens med dine erfaringer?

I efter-fasen har vi ansat den nye medarbejder eller leder. Nu drejer det sig om at få personen godt ombord og sikre trivsel og motivation. På kort og lang sigt. Hvilke værktøjer har vi i Garudas personprofiler, som du allerede har adgang til, men som du måske ikke gør brug af?

Som navnet på kurset indikerer, er vores mål, at du ved at deltage kan forbedre dine rekrutteringsprocesser – og på den måde skabe bedre matches mellem stillinger og medarbejdere

Seneste nyt fra bloggen

Bloggen rummer mere end 100 indlæg – med både artikler og e-bøger – og dækker emner inden for rekruttering, onboarding, udvikling og fastholdelse, employer branding og profilværktøjer. Vores fokus er at give dig ny viden og inspiration inden for HR og ledelse. Så besøg bloggen og se, hvad du får med. God læselyst.

Seneste blogindlæg

Sådan undgår vi bias i rekruttering – og giver alle en fair chance

Improving digital recruitment Jobmatchprofile rekruttering Sådan undgår vi bias i rekruttering – og giver alle en fair chance Del på LinkedIn Hvad afgør, om du bliver inviteret til en jobsamtale? Det handler selvfølgelig om kvalifikationer, erfaring og måske en flot ansøgning. Eller gør det? To nye studier, af forskere fra Aarhus Universitet og Garuda, som endte ud som en del af en ph.d.-afhandling af Mette Jakobsen, viser, at der stadig er mange skjulte mekanismer i rekrutteringsprocesser, som kan påvirke, hvem der bliver valgt til samtale – og hvem der får jobbet. De viser også, at der er noget, vi kan gøre for at skabe en mere fair proces, hvor det er kompetencerne, der tæller – og ikke køn, alder eller nationalitet. Bias spiller en central rolle i ansættelsesprocessen, ofte uden at vi selv er klar over det. Vi har alle bias – både dem, der ansøger, og dem, der ansætter. Det er en naturlig del af at være menneske, da vores hjerner konstant leder efter mønstre og hurtige beslutninger baseret på tidligere erfaringer. Men i ansættelsessammenhænge kan disse ubevidste antagelser føre til mindre mangfoldighed og retfærdighed. En af de mest almindelige former for bias er vores tendens til at vælge kandidater, der minder om os selv. Det kan handle om uddannelsesbaggrund, køn, alder eller endda interesser. Denne “spejl-effekt” føles ofte som en god kemi eller et naturligt match, men det kan betyde, at kvalificerede kandidater bliver overset, blot fordi de er anderledes, og så går vi glip af kandidater, der kan bidrage meget mere til vores arbejdsplads. Designed by www.freepik.com Bias begynder allerede ved formuleringen af jobannoncen De ord, vi vælger, kan sende subtile signaler om, hvem vi ønsker at tiltrække. For eksempel kan ord som “ambitiøs” og “resultatorienteret” tiltale mænd mere end kvinder, mens ord som “omsorgsfuld” og “teamplayer” ofte appellerer til kvinder. Det betyder, at selv små valg i sproget kan påvirke, hvem der føler sig opfordret til at ansøge. Mette Jakobsen udtaler: ”Vi kan ikke undgå bias. Det er simpelthen en

Læs mere »

B.93 indgår partnerskab med HR-virksomheden Garuda: Mennesker og fodbold i centrum

B.93 har indgået et strategisk partnerskab med  Garuda for yderligere at styrke rekruttering, trivsel og udvikling blandt spillere, trænere og medarbejdere i hele klubben. Fodbold er mere end træning af teknik og fysik, 4-3-3-systemer eller at købe og sælge spillere. Det handler i lige så høj grad om at forstå og støtte de mennesker, der udgør holdet, staben og resten af klubben, så de kan yde deres bedste. B.93 har derfor valgt at indgå et nyt partnerskab med HR-virksomheden Garuda, som med deres skræddersyede HR- og rekrutteringsværktøjer skal hjælpe klubben med at skabe en endnu stærkere og mere sammenhængende kultur – både på og uden for banen. Det fortæller adm. direktør i B.93, Christian Engell. – Vi tror på gode relationer, da kærlighed som værdi, er det der binder os sammen i B.93. Alle elsker fortællingen om ’matches made in heaven’, og at de gode relationer sker af sig selv. Men det er ikke vores tilgang. Gode relationer skabes gennem forståelse og kendskab til hinanden og gode forventningsafstemninger. – De starter i måden, vi rekrutterer på – og slutter i måden, vi går til hinanden i hverdagen. Med Garuda får vi adgang til værdifulde værktøjer i forhold til både nye og nuværende medarbejdere, som vi kan bruge til at blive endnu klogere på hinanden og derigennem flytte os individuelt som kollektivt. Trivsel og præstationer går hånd i hånd Garuda har over 40 års erfaring med at levere HR-løsninger til både offentlige og private organisationer. Deres værktøjer dækker hele HR-værdikæden – fra employer branding, rekruttering og onboarding til tilknytning og udvikling. Via spørgeskemaer omsættes blandt andet personprofiler og kognitive tests til kvalitative rapporter og letforståelige visuelle modeller, der giver ledelsen indsigt i den enkelte medarbejders fokus, adfærd og styrker. Det skaber en dybere forståelse for, hvad der motiverer både spillere, stab og øvrige medarbejdere. For B.93 betyder det et fælles sprog og en struktureret metode til at arbejde med både individuelle præstationer og holdets samlede dynamik. Det forklarer Rasmus Hall Mortensen, adm. direktør i Garuda. – Hvis

Læs mere »

Når forskning og praksis skaber brugbar viden i digitale rekrutteringsprocesser 

Improving digital recruitment Jobmatchprofile rekruttering Når forskning og praksis skaber brugbar viden i digitale rekrutteringsprocesser Del på LinkedIn Indledning I en tid, hvor rekrutteringsprocessen i stigende grad bliver digital, står virksomheder overfor både nye muligheder og udfordringer. Igennem et samarbejde med Aarhus Universitet har Garuda sat sig for at finde ud af, hvordan man kan minimere bias og øge diversiteten i ansættelser igennem et større forskningsprojekt.  Projektet har analyseret mere end 15.000 stillingsopslag og data fra over 400.000 kandidater. Det sigter mod at finde løsninger på en af tidens største udfordringer: at tiltrække, fastholde og tilknytte kvalificeret arbejdskraft, uanset alder, køn og nationalitet.  Indholdsfortegnelse: Bias i rekruttering: Hvordan kan vi undgå det? Eksperimentelle resultater: Hvor står vi nu? Samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv Hvad kan vi forvente fremover? Forbedrede rekutteringsmetoder Fakta om de historiske data, som er analyseret Fakta om data fra felteksperiment Fakta om felteksperimentet Personer tilknyttet forskningsprojektet Bias i rekruttering: Hvordan kan vi undgå det?  Et centralt mål for Garuda er at understøtte en strømlinet og kvalificeret rekrutteringsproces, der reducerer bias og fremmer større diversitet. Dette sker ikke kun for at gøre ansættelser mere retfærdige, men også for at skabe en bedre balance i arbejdsstyrken. Professor Anders Ryom Villadsen, Institut for Virksomhedsledelse, der er tilknyttet forskningsprojektet, påpeger, at en af de vigtigste opgaver er at gøre processen intuitiv og letforståelig, så selv ikke-specialister kan drage nytte af forskningen.   To centrale metoder til at forbedre rekrutteringsprocessen I forskningsprojektet bliver to tilgange til at mindske bias testet. Den første tilgang er ’blinding’ – en metode, hvor informationer som navn, adresse, køn og nationalitet fjernes fra ansøgningen. Dette er et forsøg på at sikre, at arbejdsgiverne ikke ubevidst bliver påvirket af disse faktorer, når de vurderer en kandidats kompetencer.  Den anden tilgang, ’decision hygiene’, handler om at hjælpe arbejdsgiverne med at definere nøglekompetencerne for en given stilling. Ved at skærpe fokus på, hvad der virkelig er vigtigt i jobbet, reduceres risikoen for, at irrelevante detaljer får for stor betydning i udvælgelsen af kandidater. Anders Ryom Villadsen forklarer: “I stedet for at fjerne det, vi ikke

Læs mere »

Få værdifuld viden i din indbakke

Skriver du dig op til Garudas nyhedsbrev, kvitterer vi med nyeste viden inden for HR og ledelse

Menu