Vi er glade for at kunne fortælle, at vi har foretaget en opdatering af Garuda Logik. Opdateringen indebærer kvalitetssikring af Garuda Logik samt opdaterede grafiske elementer, som løfter tolkningen, anvendeligheden og feedbacken.
Vi håber, at du tager godt imod opdateringerne og står naturligvis til rådighed ved eventuelle spørgsmål.
OBS! Er du i gang med en proces, hvor opdateringen har krydset, anbefaler vi, at du laver nye og opdaterede rapporter for at sikre ensartethed.
Intuitive forbedringer til Garuda Logik-rapporten
Vi har kvalificeret en række områder i rapporten for Garuda Logik. Nedenfor finder du en kort gennemgang af de forbedringer, som du finder i dine fremadrettede rapporter, via Garuda Universe.
Grafisk visualisering med normalfordelingskurve
Hver af de tre deltests samt den samlede score har fået tilføjet en normalfordelingskurve.
Garuda Logiks visualisering på en stanine-score præsenterer en normalfordelt score mellem 1 og 9.
Tilføjelsen af normalfordelingskurven understøtter det pædagogiske element, når testens resultat skal forklares for kandidaten, ansættende leder, tolkes eller kommunikeres til ansættelsesudvalget.
Normalfordelingskurven er ligeledes tilføjet til skalaen ‘Tid’ for hver af de tre deltests.
Fakta om opgaverne
Vi har trukket information om besvarede og ubesvarede opgaver frem, hvor det er relevant. Derfor finder du nu, for hver af de tre deltests, et kort oprids af besvarede opgaver, ubesvarede opgaver (inklusive gennemsnit) samt respondentens rigtige og forkerte svar.
Du finder tilsvarende fakta på ‘Samlet resultat’, hvor alle opgaverne samlet vises.
Individuelle kvalitetskort fjernet
Kvalitetskortet er blevet fjernet fra de enkelte deltests. Vores brugerindsigter viser, at du og andre brugere primært benytter kvalitetskortet på ‘Samlet kvalitetskort’. Vi har derfor fjernet kvalitetskortet fra hver deltest.
Kvalitetskortet er som nævnt fortsat muligt at inkludere på siden for testens ‘Samlet resultat’.
Grafisk visning af kompleksitet
Hver af de tre deltests i Garuda Logik stiger i kompleksitet. Derfor vil opgave 2 i ‘Abstrakt ræsonnement’ have større kompleksitet end opgave 1. Tilsvarende gælder for opgave 3 i forhold til opgave 2 osv.
I en erhvervsmæssig kontekst kan det være relevant at vide, hvor høj kompleksitet respondenten kan håndtere, og her kan visualisering af Garuda Logiks kompleksitet være relevant at kigge på.
Når du fremadrettet opretter dine Garuda Logik-rapporter, kan du tilføje ‘Kompleksitetskort’ til dine deltests, eller du kan tilføje graferne under ‘Appendiks’.
Grafen viser deltestens 10 opgaver med stigende kompleksitet. Grafen angiver, om respondenten har svaret korrekt (grøn), forkert (rød) eller ikke har besvaret den pågældende opgave (grå):
Ny angivelse af tidsforbrug
Vi har ændret visualiseringen af ‘Tid’ på siden ‘Samlet resultat’.
I tilknytning til scorerne på hver af de tre evnefaktorer visualiseres den anvendte tid på en skala.
Den anvendte tid er markeret med et ikon ved hver af de tre evnefaktorer. 1 angiver langsom, 9 angiver hurtig, som beskrevet nedenfor:
Opdaterede stanine-skalaer og gennemsnit
Som et led i vores løbende kvalitetssikring af Garuda Logik har vi opdateret de aktuelle stanine-skalaer for hver af de tre deltests (Verbal, Abstrakt, Numerisk) samt den samlede stanine-skala. Opdateringen er nødvendig på grund af den stigende efterspørgsel efter Garuda Logik.
Vi har desuden opdateret gennemsnitsberegningerne, hvad angår:
- Antal besvarede opgaver
- Antal ubesvarede opgaver
- Gennemsnitlig tid pr. deltests (Abstrakt, Verbal, Numerisk)
De opdaterede gennemsnitstal er baseret på udfyldelsesdata i perioden 2022-2024 og indeholder mere end 3 millioner datapunkter.
Normgruppen/sammenligningsgruppen i Garuda Logik er fortsat erhvervsaktive i alderen 16-70 år.
Giver opdateringen ændringer til IQ-scoren?
Vores kvalitetssikring og analyse har ikke givet anledning til ændring i den angivne IQ-score. Opdatering af stanine-skalaer og gennemsnitsberegninger påvirker derfor ikke respondentens opnåede IQ-score.
Respondenter, som tidligere har udfyldt Garuda Logik, vil opnå den samme IQ-score – både før og efter opdateringen er trådt i kraft. Den uændrede IQ-score er et udtryk for stabiliteten i Garuda Logik, hvor justeringen af stanine-skalaer er et udtryk for, at mængden af respondenter, som har udfyldt Garuda Logik, er øget og dermed behovet for regulering af normalfordelingen.
Værsgo’ – Opdateringen venter allerede på dig!
Vi håber, at du tager godt imod de nye forbedringer og opdateringer til Garuda Logik.
Har du spørgsmål til anvendelse, tolkning eller andet, står vi altid klar til at hjælpe dig på support@garuda.dk samt tlf. +45 87 46 86 00.