I forlængelse af sin bog ”Udnyt dit personlige potentiale” har Garudas grundlægger, Finn Havaleschka, skrevet et lille hæfte, der indbyder til eftertanke. Hæftet hedder ”Om at få drømme til at gå i opfyldelse” og indeholder 7 tankevækkere til din vej.

De 7 tankevækkere omfatter blandt andet tvivl, motivation, forventning og bekymringer. Emner, der altid er relevante at forholde sig til.

Præmissen for hæftet er ikke at give dig en masse svar eller at udstyre dig med den endegyldige sandhed om, hvordan du bliver motiveret, udrydder tvivl eller finder meningen med tilværelsen. Nej, præmissen er at give dig rammen til at reflektere over, hvad motivation er for dig, hvorfor du sikkert frygter at begå fejl, og hvordan du måske kan skabe en ny forståelse.

7 tankevækkere – hvilke drømme har du for i dag?

I hæftet indleder Finn Havaleschka med at spørge dig om, hvad du vil med dagen i morgen, hvis du ikke har nogen drømme for i dag. Som han skriver, er forudsætningen for, at dine drømme kan i opfyldelse, at du forholder dig til, hvad du drømmer om at blive, gøre, opleve og være som person. For intet begynder uden en drøm, uden en tanke.

Formålet med de 7 tankevækkere er derfor, at du giver dig tid til eftertanke, så du kan finde dine drømme og brolægge vejen fra drøm til virkelighed.

Tankevækkerne behandler 7 temaer. De kommer ikke i nogen bestemt rækkefølge, så du kan bare begynde med dem, du finder mest væsentlige for dig:

  1. Om forventninger
  2. Om tvivl
  3. Om at være til stede i nuet
  4. Om at være motiveret
  5. Om bekymringer
  6. Om at begå fejl
  7. Om meningen med tilværelsen

Hvad bekymrer du dig over?

Som en forsmag på hæftet kan vi kigge på bekymringer. Hvis du er som de fleste, går du garanteret med en bekymring. Noget, der nager og forstyrrer i dine tanker. Men hvorfor gør den egentlig det? De fleste bekymringer bliver jo aldrig til noget. Og dem, der faktisk gør, er du kommet dig over.

Så de værste perioder, vi har, er måske ikke dem, hvor vores bekymringer en sjælden gang imellem bliver til virkelighed – men selve bekymringens tid. Uvisheden.

Du kan selv prøve at tænke efter. Hvornår var du sidst bekymret? Hvad grublede du over? Og viste det sig så at være tankerne værd? Sikkert ikke.

Måske kan du få mere ud af at afsætte en brøkdel af den tid, du bruger på at bekymre dig, på i stedet at reflektere over din bekymring. Er den virkelig det værd? Og hvad får du ud af at tænke over den? Ændrer det noget?

Som kan du læse, får du ikke svarene ved at læse de 7 tankevækkere. Du træder ind i refleksionens rammer.

Hent samtlige 7 tankevækkere fra Finn Havaleschka ved at udfylde formularen her:

Når du henter en af vores e-bøger, bliver du anmodet om at afgive visse personoplysninger. Oplysningerne anvendes til at sende dig e-bogen og tilmelde dig vores nyhedsbrev, som vi mener, kunne være interessant for dig. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage vores materiale – det gør du i bunden af mailen, du modtager, hvor der står ”Afmeld nyhedsbrev”. Du kan læse mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.