Garuda AS har indgået et samarbejde med Brøndby IF, der med 250.000 registrerede fans og flere årlige omtaler end virksomheder som LEGO, Mærsk og Novo Nordisk, både er Danmarks populæreste fodboldklub og den mest medieeksponerede arbejdsplads i landet.

Samarbejdet begyndte allerede sidste år, hvor sportsdirektør Troels Bech og mentalitetstræner Christian Engell blev certificerede i KompetenceProfilen og Fokus-modellen.

Troels Bech begrunder samarbejdet med den rolle, som Garudas værktøjer skal spille i klubbens bestræbelse på at skabe ligaens stærkeste sammenhold.

”Vi vil være Superligaens bedste hold, men det er der jo også adskillige andre, som vil. Så dét, der for alvor skal adskille os fra FC Midtjylland og FC København, er, at vi skal have Danmarks stærkeste sammenhold. Og det hjælper Garudas værktøjer os med”, siger Troels Bech.

Administrationen og spillertruppen

Sammenholdet skal både dække spillertrup og administration. Derfor begyndte Brøndby i 2017 med at bruge KompetenceProfilen til rekrutterings- og onboardingopgaver for staben, der tæller 70 medarbejdere.

På klubbens træningslejr i februar 2018 blev det spillernes tur til at prøve profilværktøjerne. Nærmere bestemt FodboldProfilen, der er en afart af FokusProfilen. Ikke alle spillere var dog lige åbne for opgaven.

”Der var en vis skepsis fra spillerne i begyndelse. Men fodboldverdenen er også forholdsvis konservativ, så det er naturligt nok. De kunne heldigvis hurtigt se værdien af værktøjerne, da vi gav tilbagemeldinger til dem på vores træningslejr. Det foregik på den måde, at vi satte målmændene sammen i én gruppe, alle forsvarsspillerne i en anden, midtbanen i en tredje og angriberne i en fjerde. Så fik de tilbagemeldinger som grupper og kunne således få en bedre forståelse for deres nærmeste holdkammerater. Erfaringerne, de fik, arbejder vi videre med i foråret, og vi glæder os til at se, hvad vi på sigt kan få ud af at anvende Garudas profiler”, fortæller Troels Bech.

Fælles værdier

For adm. direktør hos Garuda AS, Rasmus H. Mortensen, bunder samarbejdet med Brøndby i et fælles værdisæt, som begge organisationer kan spejle sig i.

”Hos Brøndby arbejder de med værdier som passion, fællesskab og sammenhold, samt en indstilling om, at du er perfekt, som du er. Din udvikling afhænger derfor af, hvad du kan gøre sammen med andre. De værdier og den indstilling minder om Garudas, hvor vi vil skabe balance mellem mennesker og tror på, at individet har en stabil og forholdsvis uforanderlige personlighed. Ved at blive mere bevidst om sin egen og kollegaernes personlighed kan individet dog skrue op og ned for sine styrker og svagheder. Til gavn for sig selv og holdet”, forklarer Rasmus H. Mortensen.

Den bevidstliggørelse tager tid, og derfor var det vigtigt for Mortensen, at Garudas profilværktøjer ikke bare blev brugt i spillertruppen, men at de skulle gælde for hele organisationen.

”Vi har bygget samarbejdet op på den måde, at Brøndby først gik i gang med at anvende KompetenceProfilen i administrationen. Nu er de netop gået videre til at benytte FodboldProfilen for spillertruppen. Næste trin er, at Brøndbys Masterclass, der er en fællesbetegnelse for deres talentudvikling fra U10 til Superligaen, implementerer profilværktøjerne i efteråret, hvor fokus er på at skabe det hele menneske. Ved at arbejde med værktøjerne på forskellige niveauer i organisationen sikrer vi, at de bliver forankret, og at vi får skabt et fælles sprog, der allerede begynder i ungdomsårene. Den rejse er jeg meget spændt på at følge”, slutter Rasmus H. Mortensen af.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Garudas samarbejde med Brøndby, er du meget velkommen til at kontakte Rasmus H. Mortensen.