Det er med stor sorg i hjertet, at vores grundlægger er gået bort.

Finn Havaleschka (1947-2023) grundlagde Garuda i 1982 med visionen ”At skabe balance mellem mennesker”. Han var kendt for at udvikle letforståelige personprofiler, dialogværktøjer og metoder til leder og HR-aktiviteter, som blev og bliver flittigt brugt af mange virksomheder og organisationer i Danmark og internationalt. Værktøjer og modeller, som har et overordnet fokus på at være rammesættende for den gode samtale, at skabe nysgerrighed og arbejdsglæde – uanset om det være sig virksomhed eller kandidat.

Han var ligeledes en populær og arbejdsom forfatter af flere bøger indenfor personlig udvikling, ledelse, mental træning og kommunikation, herunder ”Din Profil”, “Udnyt dit personlige potentiale”, “Fokuseret ledelse” med flere.

Finn Havaleschka, som oprindeligt var uddannet konditor og efterfølgende Cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet, startede som konsulent for en række virksomheder, herunder Bang & Olufsen og Mercuri Urval, indtil han i 1982 besluttede sig for at starte sit eget firma, Garuda. Garuda blev hurtigt en succes og tilbød dengang en række ydelser indenfor personaleudvælgelse, kompetencevurdering, sparring og lederudvikling. Siden har Garuda ligeledes gjort sit indtog i sportens verden, herunder golf, e-sport, håndbold og fodbold.

Igennem mere end 35 år var Finn Havaleschka den kreative kraft bag firmaets produkter og koncepter, som den dag i dag bygger på hans Hoved-Hjerte-Ben™ model samt Fokus-modellen. De seneste år har han ikke været en aktiv del af driften i selskabet, som i dag udbyder digitale værktøjer, platforme, kurser og modeller til både danske og internationale selskaber, der arbejder med rekruttering, fastholdelse og udvikling af medarbejdere, talenter og ledere på alle niveauer.

Udover hans fokus og ihærdighed for Garuda var han også personligt kendt som en livsnyder, og han dyrkede gennem mange år sine store passioner for golf, piberygning samt gode cigarer. Her kunne han altid fortælle i timevis om sine oplevelser, store erfaring og passion.

Finn Havaleschka sov pludseligt ind torsdag den 12. oktober 2023 uden forudgående sygdom. Han efterlader sig sin hustru, sine tre børn samt børnebørn. Han vil blive savnet af sin familie, venner, kolleger og alle dem, som han berørte med sit livsværk. Vi hos Garuda vil fortsætte uændret med udbredelse af vores grundlæggers vision; ”at skabe balance mellem mennesker”.

Æret være hans minde.

12. oktober 2023 – Garuda medarbejdere, bestyrelse og direktion