Se undermenu
Kursus i individuel lederudvikling – Train the Trainer
Forbered dig på at facilitere effektive lederudviklingsforløb med Garudas kursus. Få praktiske værktøjer, planlægningstips og sparring med andre HR-professionelle for at styrke ledelseskompetencerne i din organisation.
Hjem › Vi tilbyder › Kurser › Kursus i individuel lederudvikling – Train the Trainer
Styrk dine ledelseskompetencer med Garudas lederudviklingskursus
Vores kursus i lederudvikling retter sig mod interne trænere eller undervisere, som skal understøtte og udvikle ledelsesmæssige kompetencer i organisationen. Deltagerne bliver introduceret til et professionelt udviklingsforløb for lederen, som har eller står over for konkrete ledelsesmæssige udfordringer.
På lederudviklingskurset får du helt konkrete værktøjer fra A til Z i en proces samt vores best practice-viden om, hvordan du planlægger, understøtter og gennemfører et individuelt lederforløb i egen organisation med Garudas personprofiler. Desuden får du mulighed for at sparre med de andre deltagere om deres erfaringer med handlingsorienteret læring.
Kursusinformation
Pris
Prisen for et kursus i lederudvikling er kr. 8.000,- ekskl. moms.
Praktiske oplysninger
Prisen inkluderer kursusmateriale og forplejning. Vi afholder som oftest kurserne i Trekantområdet.
Kurserne gennemføres med max. 9 kursister pr. hold. Undervisningen foregår fra kl. 9.00 til 16.00. For at deltage skal du være uddannet i Fokus-Modellen og/eller certificeret i KompetenceProfilen.
Der er mulighed for at lave lukkede virksomhedskurser.
Kommende kursusdatoer
- 01/10/2025
Tilmeld dig kurset i Kursus i individuel lederudvikling – Train the Trainer
Udfyld formularen herunder og du vil blive kontaktet. Herefter er din tilmelding bekræftet.
Bliv klædt på til at facilitere et lederudviklingsforløb
Læringsmålet er generelt at blive klædt på til at facilitere et lederudviklingsforløb ved hjælp af Garudas personprofiler og procesbeskrivelser. Det omfatter:
- At planlægge og gennemføre et individuelt lederudviklingsforløb i egen organisation
- At afdække behov og være bevidst om etiske forhold ved individuel lederudvikling
- At anvende personprofiler og spejlprofiler i processen
- At formidle formål og indhold i en ledermission, udviklingsplan, logbog mv.
- At få indsigt i relevante værktøjer og begreber som fx facilitering, coaching, mentoring samt action learning.
I forbindelse med lederudviklingskurset får du ud over kursusmaterialet fra Train the Trainer et koncept med bilag, plancher og opgaver mv., som du kan gå direkte hjem og anvende i egen organisation.
Seneste nyt fra bloggen
Bloggen rummer mere end 100 indlæg – med både artikler og e-bøger – og dækker emner inden for rekruttering, onboarding, udvikling og fastholdelse, employer branding og profilværktøjer. Vores fokus er at give dig ny viden og inspiration inden for HR og ledelse. Så besøg bloggen og se, hvad du får med. God læselyst.
Seneste blogindlæg
Månedens kryds
Garudas profiler, i mange udformninger, er blevet udfyldt siden 1982. Det har skabt en skattekiste af data, som man hurtigt kan drukne i. Men hvis du stadig tørster efter viden—måske endda lidt fun facts—som bruger af de to værktøjer, så kommer her månedens kryds, hvor vi fremhæver nogle statistiske sammenhænge. Det kan være sammenhænge, der er svære at anvende direkte i hverdagen. Men alligevel viser de ofte konklusioner, som man nok havde på fornemmelsen. Din Garuda Logik understøtter hvordan du bruger din indflydelse Månedens kryds: De tre logiske dimensioner fra Garuda Logik: verbal-, numerisk- og abstrakt-IQ. Trækket ’Indflydelse’ fra KompetenceProfilen. Sammenhængene er baseret på svar fra lidt over 1.000 personer, der har benyttet begge værktøjer. Nedenfor vil du finde 3 sammenhænge, som du være opmærksom på når du ansætter en leder, eller måske overvejer, hvordan du kan gøre din egen indflydelse mere gældende. Månedens statistiske kryds giver os tre forskellige resultater: 1) En høj verbal IQ-score korrelerer højsignifikant med en høj score på Indflydelse Hvis du derfor sidder overfor en person, der scorer højt på Verbal IQ, er der en øget sandsynlighed for, at vedkommende også har interesse i at få indflydelse—noget, som KompetenceProfilen vil kunne bekræfte. Denne form for indflydelse sker gennem en retorisk og karismatisk tilgang, som ofte ses hos politikere, sælgere og topchefer. For at en sådan person skal opnå succes, kræves der dog også stærke sociale kompetencer. Uden dem vil det være svært at fastholde støtte og opbakning på længere sigt. Lars Fruergaard Jørgensen – CEO for Novo Nordisk, anerkendt for sin evne til at kommunikere virksomhedens vision og værdier effektivt. 2) En høj numerisk IQ-score korrelerer moderat men signifikant med Indflydelse Sidder du derimod overfor en person med en høj numerisk IQ, er der en moderat øget sandsynlighed for, at vedkommende også har interesse i at få indflydelse. Igen vil en KompetenceProfil kunne afdække dette. Den høje numeriske IQ danner grundlag for en form for indflydelse, hvor lederstilen i højere grad er baseret på en data- og ekspertisedrevet
Balance mellem mennesker – fra teori til praksis
Balance mellem mennesker – dette er Garudas vision, som vi dagligt efterstræber, både når vi taler med hinanden, vores kunder og andre, samt når vi udvikler vores ydelser. Men kan vi gøre mere? Det sætter vi fokus på i dette nyhedsbrev. Nedenfor kan du læse om et forslag til, hvordan vi kan bringe balance mellem mennesker. Har du også forslag eller kommentarer til, hvordan man kan bringe balance mellem mennesker? Så skriv dem gerne til os, så vi kan dele tilgangen i vores nyhedsbreve. Og hvem ved—måske står du en dag som medforfatter på en Garuda-bog om netop dette emne. Balance mellem mennesker i en konflikt En god måde at håndtere en konflikt på er at overveje både den bedste og den værste tolkning af, hvad der skete, og derefter nøgternt erkende, at sandheden sandsynligvis befinder sig et sted imellem. Hvis du for eksempel har en kollega, der tre gange i træk er kommet for sent til dit møde, kunne mulige tolkninger være: Bedste tolkning: Personen har ekstremt travlt, men alligevel prioriterer de mødet og kæmper sig frem for at nå det. Værste tolkning: Personen respekterer hverken mig, mit møde eller de øvrige mødedeltagere, og det afspejler sig i deres adfærd. Tricket her er, at du aktivt vælger—særligt hvis du er leder—den bedste tolkning af en persons adfærd. Hvorfor? Du kan gå ind i den svære samtale på det laveste eskalationsniveau. Du giver personen en relativt positiv forklaringsmodel, som de kan leve op til. I eksemplet: Ja, jeg vil gerne prioritere møderne. Ja, jeg har travlt. Og ja, jeg skal se, om jeg kan planlægge det lidt bedre fremover. Du har også forberedt dig på andre mulige udfald. Hvis samtalen bevæger sig i en mere negativ retning, ved du, at du ikke har fremprovokeret det—men du har stadig haft mulighed for at forberede dig på den situation. Balance mellem mennesker til dagligt Det behøver dog slet ikke altid at handle om konfliktsituationer. I endnu højere grad kan det være en tilgang, du aktivt vælger—særligt hvis du
Kan et “magisk tæppe” hjælpe dig med at sætte ord på dine kompetencer
Garuda Workshops hos Københavns Erhvervshus Som en del af Greater Copenhagen Career Program har Københavns Erhvervshus afholdt workshops baseret på Garuda-værktøjer for 82 internationale studerende – med fokus på at hjælpe dem med at blive i Danmark efter endt uddannelse. Inden workshoppen udfyldte deltagerne Garudas FokusProfil og fik undervejs deres personlige resultater. Værktøjet gav dem indsigt i egne styrker og arbejdsmæssige præferencer – og ikke mindst redskaber til at formulere disse over for potentielle arbejdsgivere. Ved hjælp af Garudas Fokus-tæppe skabte de et engagerende og interaktivt rum, hvor deltagerne blev opfordret til refleksion gennem spørgsmål som: Hvad er dit primære fokusområde? Kan du sætte ord på dine færdigheder? Kan du give et konkret eksempel på initiativ? Evnen til at kommunikere sine kompetencer klart og selvsikkert er afgørende – og netop dét var omdrejningspunktet i disse workshops. GCCP er en del af Talent til et grønt Danmark og medfinansieret af EU’s Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Fra Garuda siger vi mange tak til Københavns Erhvervshus, og i særdeleshed Dorthe Kingo, for artiklen. Har du et Garuda Moment at dele? Skriv til gert@garuda.dk
Få værdifuld viden i din indbakke
Skriver du dig op til Garudas nyhedsbrev, kvitterer vi med nyeste viden inden for HR og ledelse