Af Jakob Kaae

Videojobannoncer er kun begrænset udbredt endnu. Derfor kigger jeg i denne artikel nærmere på, hvordan man kan gribe jobopslag på video an, samt hvilke overvejelser du skal gøre dig om jeres branding i den sammenhæng.

Overordnet drejer videojobannoncer sig om hvordan og hvor attraktiv man kan gøre sig over for kommende medarbejdere. Det handler om at markedsføre sig som arbejdsplads og henvende sig til kandidater på en tiltalende måde. Videoerne skal således engagerer og inddrager kandidaterne tidligt i jobsøgningen og besvarer de simple HV-spørgsmål, som modtageren sidder med:

– hvilket job det drejer sig om?
– hvem der skal søge det?
– hvor I geografisk søger?
– hvornår ansøgningsfristen er?

Tal der taler

En måde at adskille sig fra traditionelle – og ofte klichéfyldte jobannoncer med et element af genbrug fra sidste gang – er ved at udbrede sin jobannonce på video. Som argument for at prøve denne løsning af kan jeg fortælle, at videoer på LinkedIn, som må være det oplagte medie at dele dem på:

– får fem gange så mange kommentarer som andre typer opslag
– oplever tre gange mere engagement end almindelige tekstopslag
– har 20 gange mere sandsynlighed for at blive delt.

Disse tal taler forhåbentlig deres eget sprog og viser, hvor bredt man kan komme ud til kandidaterne gennem videojobannoncer.

Forberedelse til fremtidigt jobmarked

Nogle af fordelene ved at benytte videoer i disse sammenhænge er, at du adskiller dig fra andre – og dermed får større opmærksomhed. Du når ud til flere kandidater, med et potentielt stærkere ansøgningsfelt til følge. Du fremstår som en moderne virksomhed, der byder teknologien velkommen, og som allerede i rekrutteringsfasen vil gøre noget ekstra for den kommende ansatte.

Slutteligt forbereder du dig på et fremtidigt jobmarked, hvor store årgange går på pension, mens mindre træder ind. Det vil sige et jobmarked, hvor der sandsynligvis bliver mere konkurrence om at kapre kompetencerne, og hvor der skal mere til at skabe ørenlyd.

Hvordan imødekommer I de økonomiske og tidsmæssige aspekter?

Hos Garuda har vi JobSpots, hvor man opretter korte og klare videoer, som er skræddersyede til sociale medier. Videoerne spidsformulerer jobopslag og kommunikerer direkte til kandidaterne. Der er med andre ord tale om videojobannoncer med en undertone af employer branding.

Noget af det vigtige ved JobSpots er, at den mangfoldiggør videoer til alle typer af jobopslag hos jer uden I skal inddrage marketing efterfølgende. Det medfører selvfølgelig et økonomisk aspekt, som er nødvendigt at forholde sig til, altså at videoer ikke skal skydes og redigeres fra bunden, medmindre I har egne kompetencer til det in-house.

Men det har også et tidsmæssigt asspekt. Med JobSpots kan du på få minutter oprette minifilm, der præsenterer jeres stillingsopslag uden at skulle inddrage marketing. Filmene er skræddersyede til at blive delt på sociale medier, og formålet er enten at tiltrække flere eller de mest relevante drømmekandidater.

Du er som altid velkommen til at kontakte mig for uforpligtende sparring til, hvordan I kan kvalificere jeres rekrutteringsproces og employer branding-fokus. Herunder hvilken rolle video skal spille.