Køn og ledelse er et tilbagevendende emne i den offentlige debat, og lige nu har det aldrig været mere aktuelt. Vi er i en brydningstid, hvor vi har et ekstra fokus på vores køn, hvilke forskelle og ligheder, der er imellem kønnene, men også hvordan de er stillet forskelligt og ens i arbejdslivet. Hvordan får vi flere kvinder ind i virksomhedernes bestyrelser? Er der for høj bias i de danske virksomheder, når der skal besættes lederstillinger? Og hvorfor er der ikke flere kvindelige ledere?

Garudas profilværktøj FokusProfilen kan hjælpe med at belyse nogle af de spørgsmål, og derfor er den et udmærket sted at starte, hvis vi gerne vil blive lidt klogere på det hele. I flere årtier er Garudas FokusProfil blevet anvendt i skandinaviske organisationer i forbindelse med udvikling af medarbejdere på alle niveauer. Vi har derfor i dag et omfattende datagrundlag at analysere på og kan give et ganske fyldestgørende billede af, hvad der kendetegner vores præferencer og adfærd i arbejdslivet.

Hvad får du ud af at læse e-bogen om Fokus, køn og ledelse?

Med denne e-bog stiller vi skarpt på danskernes fokus på jobbet og giver et bud på de for arbejdslivet relevante forskelle på mænd og kvinder. Udgangspunktet er vores undersøgelse af mere end 21.400 personprofiler, som er udfyldt i perioden 2020-2022.

Ved at læse e-bogen, opnår du viden og fakta indenfor:

  • hvilke typer personligheder der klarer sig som ledere
  • hvad der kendetegner kvindelige og mandlige ledere og på sammenhængen mellem uddannelse og fokus
  • hvad som adskiller mandlige og kvindelige topchefers profiler

Vores ønske er at bidrage konstruktivt med fakta til en altid aktuel debat med spændende indsigt og nye, potentielt kontroversielle perspektiver. Vores datagrundlag giver ingen rigtige eller forkerte svar, men danner rammen om en åben og ligeværdig dialog, som vi ønsker at bidrage med i debatten om fokus, køn og ledelse. Vi håber, du vil finde indholdet interessant og relevant, og giver inspiration til hvordan du kan dykke ned i relevante arbejdsrelaterede forskelle på mænd og kvinder i din organisation.

Hent e-bogen ved at udfylde denne formular:

 

Når du henter en af vores e-bøger, bliver du anmodet om at afgive visse personoplysninger. Oplysningerne anvendes til at sende dig e-bogen og tilmelde dig vores nyhedsbrev, som vi mener, kunne være interessant for dig. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage vores materiale – det gør du i bunden af mailen, du modtager, hvor der står ”Afmeld nyhedsbrev”. Du kan læse mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.