Se undermenu
Facilitering af teamprocesser med personprofiler
Forbedr samarbejdet og kommunikationen i dit team med Garudas kursus. Få best practices, konkrete værktøjer og sparring med andre HR-professionelle til at gennemføre effektive teamprocesser.
Hjem › Vi tilbyder › Kurser › Facilitering af teamprocesser med personprofiler
Styrk Dine Teamprocesser med Garuda
Faciliterer du teamprocesser for at udvikle og fastholde medarbejdere? Hvis ikke, bør du overveje at komme i gang. Især hvis du allerede har adgang til personprofiler. Formålet med de fleste teamprocesser er nemlig at styrke samarbejdet og kommunikationen i teamet. Afgørende parametre, når man snakker udvikling og fastholdelse, hvor mange vægter gode kollegaer, professionelt samarbejde og individuel udvikling blandt de vigtigste faktorer for at trives i jobbet. Hvis du allerede faciliterer teamprocesser, mangler du måske inspiration eller konkrete værktøjer til at gribe dem anderledes an, end du plejer.
Hvad end du står i den ene eller den anden situation, har vi lavet dette kursus til dig. På kurset får du dog ikke kun råd om, hvordan du afholder en teamproces. Vi giver dig også viden om, hvordan du forbereder den, og hvad du skal være opmærksom på bagefter, så indsigterne fra teamprocessen får liv i organisationen efterfølgende – og ikke forsvinder i den travle hverdag. Desuden tilbyder kurset dig en mulighed for at sparre med de andre deltagere om deres erfaringer; hvad virker, og hvad virker ikke?
Kurset kombinerer altså best practice fra Garuda med erfaringsudveksling fra andre HR-professionelle.
Programmet for dagen er:
- Velkommen og forventningsafstemning
- Før teamprocessen – afdækning af behov og udbytte af teamprocessen. Kommunikation til deltagere
- Under teamprocessen – fælles sprog og øvelser
- Under teamprocessen – teamanalyse, fremtidigt fokus og output
- Efter teamprocessen – evaluering og opfølgning
- Opsummering og afslutning
Kursusinformation
Pris
Prisen for kurset er kr. 8.000,- ekskl. moms.
Praktiske oplysninger
Prisen inkluderer kursusmateriale og forplejning. Vi afholder som oftest kurserne i Trekantområdet.
Kurserne gennemføres med max. 9 kursister pr. hold. Undervisningen foregår fra kl. 9.00 til 16.00. For at deltage skal du være uddannet i Fokus-Modellen.
Der er mulighed for at lave lukkede virksomhedskurser.
Kommende kursusdatoer
- 21/10/2025
- 24/03/2026
Tilmeld dig kurset i Facilitering af teamprocesser med personprofiler
Udfyld formularen herunder og du vil blive kontaktet. Herefter er din tilmelding bekræftet.
Teamproces med personprofiler
Som du kan se, deler kurset teamprocessen op i en før-, under- og efter-fase. Før-fasen handler kort fortalt om at få kendskab til teamet og dets udfordringer samt at fastsætte, hvad udbyttet for processen skal være.
Under-fasen fokuserer på, hvilke øvelser der med fordel kan indgå for at nå det mål, du har for teamprocessen. For at nå dit mål bliver det bl.a. vigtigt at tale ind i et fælles sprog og et fremtidigt fokusområde.
Efter-fasen springer mange over i deres travle dag. Og det er ærgerligt. For så risikerer du at miste alle de værdifulde indsigter, som du og teamet har samlet sammen i løbet af processen. Så det er afgørende at evaluere og fastsætte, hvad de næste trin består af. Og ikke mindst at følge op.
Seneste nyt fra bloggen
Bloggen rummer mere end 100 indlæg – med både artikler og e-bøger – og dækker emner inden for rekruttering, onboarding, udvikling og fastholdelse, employer branding og profilværktøjer. Vores fokus er at give dig ny viden og inspiration inden for HR og ledelse. Så besøg bloggen og se, hvad du får med. God læselyst.
Seneste blogindlæg
Månedens kryds – sammenhæng mellem alder og adfærd målt i KompetenceProfilen
Når vi dykker ned i data og sammenligner unge medarbejdere i aldersgruppen 21–25 år med erfarne i alderen 45–49 år, ser vi nogle markante forskelle, når vi ser nærmere på de 16 personlighedstræk, som KompetenceProfilen måler på. Det skal her understreges, at de forskelle vi ser i mellem aldersgrupper ikke er generations specifikke, vi finder dem i Garuda data på tværs af årtier. Et synspunkt der bekræftes af Florian Keppeler, der netop forsker i dette felt på Aarhus Universitet, og som også ved flere lejligheder har givet udtryk for, at de trends vi ser for generation Z, er en del af en udvikling der er pågået over årtier. Om alle omstændigheder rejser det et vigtigt spørgsmål: Hvad skal ledere og organisationer være særligt opmærksomme på, når de møder den yngre generation på arbejdspladsen – med afsæt i de mønstre og tendenser, vi ser i dataene? Hovedet – behov for struktur og tryghed De unge medarbejdere viser generelt et større behov for struktur, klare regler og tydelige rammer i deres arbejde. Det kan skyldes at mange er nye på arbejdsmarkedet og stadig er i gang med at opbygge deres erfaring og selvtillid. Klare forventninger kan give dem tryghed, så de ved, hvordan de bedst kan præstere og undgå fejl. Den yngre generation efterspørger mere information om detaljer og har en større tilbøjelighed til at søge tryghed og sikkerhed, før de træffer beslutninger. Samtidig har de mindre lyst til at beskæftige sig med komplekse og vanskelige problemstillinger, hvilket kan tolkes som et ønske om forudsigelighed og overskuelighed i opgaveløsningen. Hjertet – socialt fokus, men lavere tolerance Ser vi på hjertet peger personlighedstrækkene i retning af, at de unge har et større behov for sociale fællesskaber og relationer på arbejdspladsen. Samtidig viser data, at de er mindre tolerante overfor mennesker, der er anderledes end dem selv. Det kalder på ledelse, hvor der på arbejdspladsen er plads til at dyrke de sociale fællesskaber og hvor der i ledelsen er en opmærksomhed overfor, at de unge er mindre
Teambuilding med FokusProfilen – Garuda tager sin egen medicin
I maj kom Garudas bestyrelse på besøg hos os på kontoret i Risskov. Det blev en spændende og sjov dag, hvor vi lærte hinanden bedre at kende og der blev særligt talt meget om, hvordan vi fortsat kan værne om de nære kunderelationer og styrke innovationen i vores produkter. For at være tro mod vores egne værdier – at skabe balance mellem mennesker – udfyldte bestyrelsen også FokusProfilen, hver for sig, som en slags personlig varedeklaration. Dermed ved de ansatte mere om, hvem det er, de vil komme til at arbejde sammen med i fremtiden. Men først var der lagt op til quiz! Quizzen bestod i at bestyrelsesmedlemmernes 6 profiler blev hængt op på en tavle, og så skulle alle gætte på, hvem der lagde navn til hvilken FokusProfil. De ansatte havde været på ”fåmandshånd” med alle bestyrelsesmedlemmerne i løbet af dagen, og havde indtryk derfra. Ikke nok med det, så skulle bestyrelsen også selv gætte, hvem der havde udfyldt hvilke profiler – herunder hvilken der tilhørte dem selv. Det blev der megen snakken og sjov ud af. En ansat gættede ovenikøbet alle 6 profiler korrekt.
Skal du mon træne dig i at blive lidt mindre flink i sommerferien – balance mellem mennesker i praksis
Er du for flink til at lede tydeligt? Så print nedenstående e-bog, der handler om ledelsesmæssig fokus og tag den med på ferien. Download din e-bog/PDF om ledelse til sommerferien her. I en tid og med en ny generation, hvor ledelse ofte forbindes med empati, åbenhed og inddragelse, kan det være fristende at stræbe efter at være den “flinke leder”. En leder, der altid lytter, undgår konfrontationer og ønsker det bedste for alle. Men hvad sker der, når ønsket om at være flink overskygger behovet for tydelighed og beslutningskraft? Den flinke leders faldgruber At være en empatisk leder er en styrke. Det fremmer tillid, skaber et positivt arbejdsmiljø og øger medarbejdernes trivsel. Men hvis ønsket om at være vellidt fører til, at man undgår svære samtaler, udskyder beslutninger eller ikke sætter klare forventninger, kan det have negative konsekvenser: Uklar retning: Medarbejdere kan blive usikre på mål og forventninger. Manglende ansvar: Uden tydelige rammer kan ansvarsområder flyde. Tiltagende konflikter: Konflikter håndteres ikke rettidigt og vokser Uforløst potentiale: Medarbejdere får ikke den nødvendige feedback til at udvikle sig. Balancen mellem empati og tydelighed Effektiv ledelse handler ikke om at vælge mellem at være flink eller fast. Det handler om at finde balancen, og nogle gange justere den i forhold til den enkelte medarbejder: Empati: Forstå og anerkend medarbejdernes perspektiver og følelser. Tydelighed: Sæt klare mål, forventninger og giv konstruktiv feedback. Ved at kombinere disse elementer kan lederen skabe et miljø, hvor medarbejdere føler sig set og hørt, samtidig med at de har en klar retning og forståelse for deres rolle. Hvad kan du gøre: praktiske skridt mod balanceret ledelse Hvordan omsætter man refleksion til handling? Her er nogle konkrete skridt, vi ofte anbefaler i vores lederforløb: Lav klare aftaler Vær eksplicit omkring forventninger, roller og ansvar. Brug gerne skriftlige referater eller fælles målsætninger som forankring. Brug feedback som værktøj, ikke våben Feedback er ikke kritik – det er information. Gør det konkret og udviklende. Fokuser på adfærd frem for intention. Øv dig i den svære
Få værdifuld viden i din indbakke
Skriver du dig op til Garudas nyhedsbrev, kvitterer vi med nyeste viden inden for HR og ledelse