Flere og flere arbejdspladser bruger sociale medier, når de skal skabe opmærksomhed om nye stillinger, som de søger at få besat. Især LinkedIn og Facebook er blandt de mest brugte kanaler at slå ledige stillinger op på. Derfor kan det umiddelbart undre, at så få bruger videoer til at præsentere stillingerne. Altså laver en rekrutteringsvideo. For videoer klarer sig bare bedre på sociale medier, end traditionelle tekstopslag gør.

Videoer skaber blikfang og opmærksomhed. De fører til synlighed og eksponeringer. Og så får de jobopslaget ud til større cirkler af potentielle ansøgere.

Når jeg skriver, at det ”umiddelbart” kan undre, skyldes det, at jeg ikke for alvor er overrasket. Video er nemlig ofte både dyrt og tidskrævende at få produceret – og så kan de sædvanligvis kun benyttes i én sammenhæng. Altså til at annoncere for ét job. Derfor er det kun de ”vigtigste” job, der bliver præsenteret i rekrutteringsvideoer, eller arbejdspladsen som helhed, der skildres i en employer branding-video.

Heldigvis findes der en løsning, som er markant billigere, hurtigere og mere fleksibel at bruge.

JobSpots: Rekrutteringsvideo gjort nemt

Hos Garuda har vi bestemt os for at nytænke den måde, som man kan lave rekrutteringsvideoer på. Vi kalder det for JobSpots. Med JobSpots er det muligt at oprette korte, klare og kontante videoer, som præsenterer jobopslaget på en fængende facon. Vel at mærke alle stillinger – fra servicemedarbejder til øverste chef.

Videoerne varer typisk under 30 sekunder og besvarer med det samme de spørgsmål, som kandidaterne sidder med:

  • Hvad for et job er der tale om?
  • Hvad skal kandidaterne kunne?
  • Hvor er jobbet henne?
  • Hvor skal kandidaterne søge?
  • Hvornår er der ansøgningsfrist?
  • Og lignende

Ansøgerne kan altså med det samme vurdere, om jobbet er relevant for dem eller ej. Og med det indbydende design, som rekrutteringsvideoen er lavet i, inviterer den nærmest til at blive delt og liket. Og så gør den selvfølgelig kandidaten nysgerrig efter at læse mere.

Desuden fortæller videoerne en del om arbejdspladserne, der benytter dem: HR ser alle stillinger som vigtige og vil gerne styrke deres employer brand ved at gennemføre jobsøgningen på en ny og lettilgængelig måde. Væk er lange, klichéfyldte jobopslag, der er genbrugt fra sidste gang, eller et link med sætningen “Lyder dette job som noget for dig?”. Her er korte, flotte videoer, som er tilpasset hvert enkelt job.

Rekrutteringsvideo på få minutter

Det lyder måske dyrt og krævende, men her kommer det bedste. Det tager kun få minutter at oprette en rekrutteringsvideo med JobSpots – og dét selvom, at hvert JobSpot er tilrettet med billeder, design, sprogtone, logo og musik, der passer til hver enkelt arbejdsplads.

På trods af at JobSpots kan virke avanceret, kræver systemet altså ingen tekniske forudsætninger at bruge. Og JobSpots’ faste, årlige abonnementsbeløb, der giver adgang til, at man kan producere alle de rekrutteringsvideoer, man vil, er typiske lavere end prisen på at få lavet én specialproduceret.

Nysansat, forfremmet eller jubilar

JobSpots kan sågar bruges til andet og mere end rekrutteringer. Det er således også muligt at præsentere nyansatte, fremhæve forfremmede medarbejdere og hylde jubilarer. Mulighederne er med andre ord mange.

Fællesnævneren for dem er, at JobSpots er en nem, billig måde at styrke sit employer brand på. Og med et styrket employer brand følger typisk flere, bedre ansøgere, hvilket er særligt vedkommende i øjeblikket, hvor konkurrencen om medarbejderne er så udtalt.

Vil du høre mere om JobSpots, er du meget velkommen til at udfylde formularen nedenfor. Så kontakter vi dig.