Med vores arbejdsdokument til jobkravsanalysen i hånden vil jeg påstå, at du kan hæve kvaliteten af dine rekrutteringer på bare 10 minutter.

Det lyder måske som en overdrivelse, men lad mig folde påstanden ud. Jobkravsanalysen er den indledende analyse, man udfører som rekrutterende arbejdsplads, inden en stilling slås op. I jobkravsanalysen beskriver du det job, du ønsker at få besat, og den kandidat, der egner sig bedst til jobbet.

Beskrivelsen af kandidat og job omfatter:

  • Jobindholdet
  • Erfaring
  • Nøglekompetencer
  • Personlighed
  • Kultur og værdier
  • Rekrutteringskanaler
  • Rekrutteringsprocessen

Jobkravsanalysen giver dig altså et fuldt overblik og gør det betydeligt nemmere at skrive et præcist vinklet jobopslag, at udvælge de relevante kandidater og at vurdere kandidaterne op imod hinanden.

Du henter arbejdsdokumentet ved at udfylde denne formular:

Jobkravsanalysen kan hæve relevans og kvalitet

Det lyder måske tidskrævende at lave en jobkravsanalyse, men i arbejdsdokumentet har vi oplistet alle analysens trin hen over fem sider. Og vi har gjort hvert trin nemt at gå til med overskuelige grafikker og afkrydsningsmuligheder.

Du kan bruge arbejdsdokumentet, næste gang I søger ny medarbejder, til at få en bedre forståelse af, hvem I faktisk mangler. Og til at strømline rekrutteringsprocessen.

Du kender måske oplevelsen af, at når der skal ledes efter en ny medarbejder, så genbruger man det meste fra sidste jobopslag. For det var jo ganske godt skrevet, og det er i virkeligheden ret kedeligt at skrive jobopslag med de vanlige vendinger og udtjente klichéer. Det virkeligt sjove er, når samtalerne begynder.

Problemet med den indstilling – hvor forståelig og pragmatisk den end er – er, at man gør sig selv en bjørnetjeneste. Måske slipper vi nemt uden om at skrive jobopslaget, men kvaliteten og relevansen af de kandidater, der kommer ind, afspejles sandsynligvis i det misvisende jobopslag. Resultatet kan i sidste ende blive en fejlrekruttering.

Det kan også være, at rekrutteringsprocessen sander til undervejs, fordi roller og ansvar ikke er afklaret, eller fordi det efter første samtalerunde viser sig, at I faktisk leder efter en helt anden kandidat end dem, I har inviteret til samtale.

Med en jobkravsanalyse minimerer I disse risici og gener. Og det behøver ikke at tage mere end ti minutter.