Rekrutteringsprocessen består af et før, et under og et efter. I HR-termer hedder de tre faser for jobanalysen, jobsamtalen og onboarding. I denne e-bog kan du læse om, hvad disse tre faser udgøres af, og hvorfor det er vigtigt at se rekrutteringsprocessen som et flydende forløb fra jobanalyse, over jobsamtale til onboarding.

Kort fortalt handler rekrutteringer om at finde den rette kandidat, der både personligt og professionelt matcher med den ønskeprofil, man har for det nye job. Det betyder, at faglighed og personlighed skal stemme overens med kravene i jobbet. Målet er, at der skal sikres et overlap mellem det, som kandidaten KAN (kompetencer og færdighed), det kandidaten VIL (motivation og lyst) og arbejdspladsens BEHOV (ansvarsområder, opgaver, kultur, kollegaer osv.).

Hvad får du ud af at læse e-bogen om rekrutteringsprocessen?

Hvordan du opnår dette overlap mellem KAN, VIL og BEHOV, kan du læse om i e-bogen. Men du bliver også klogere på blandt andet:

  • Hvad en rekrutteringsproces skal indeholde
  • Hvordan man laver en jobanalyse (og hvorfor jobanalysen er selve fundamentet for den vellykkede rekruttering)
  • Hvordan man skriver jobannoncer, som er fængende og får relevante ansøgere til at søge stillingen
  • Hvilke typer af bias, som typisk optræder i jobsamtalen, og hvad man kan gøre for at blokere for dem
  • Hvilke spørgsmål man skal stille i løbet af jobsamtalen
  • Hvorfor onboarding-forløbet er mere og andet end blot et introduktionsprogram
  • Og hvordan man kan samle indsigter gennem hele rekrutteringsprocessen, som kan bruges videre i arbejdet med at udvikle og fastholde medarbejderen.

Idéen med at gå til rekrutteringsprocessen som et samlet forløb fra jobanalyse til onboarding er, at der sker en naturlig bevægelse og progression fra jobanalyse, over jobsamtalerne til onboarding-perioden. Trin for trin tilføjer leder såvel som ny medarbejder mere kvalificeret viden om medarbejderen, hendes styrker og udfordringer, motivationsprofil, ønsker for fremtiden, kommunikations- og samarbejdspræferencer osv. Al denne viden kan bruges i bestræbelserne på at udvikle medarbejderen og sørge for, at der er balance mellem job, personlighed, leder og kollegaer.

Hent e-bogen ved at udfylde denne formular:

Når du henter en af vores e-bøger, bliver du anmodet om at afgive visse personoplysninger. Oplysningerne anvendes til at sende dig e-bogen og tilmelde dig vores nyhedsbrev, som vi mener, kunne være interessant for dig. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage vores materiale – det gør du i bunden af mailen, du modtager, hvor der står ”Afmeld nyhedsbrev”. Du kan læse mere om vores behandling af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.