Lykkehjørner

Bogen ‘Lykkehjørner’ handler om, hvordan du bliver bevidst om, hvad der kendetegner netop dit Lykkehjørne, og hvordan du finder veje til at møde andre, dér hvor de er, men uden at du skal give slip på dig selv.

Lykkehjørner

Ny bog: Lykkehjørner
– udnyt dit potentiale som sygeplejerske

Lykkehjørner handler om, hvordan du bliver bevidst om, hvad der kendetegner netop dit Lykkehjørne, og hvordan du finder veje til at møde andre, dér hvor de er, men uden at du skal give slip på dig selv.

Lykkehjørner

Vejen til dine Lykkehjørner

Her fortæller forfatter Finn Havaleschka om baggrunden for bogen Lykkehjørner, som er skrevet specielt til sygeplejersker: 

Den teknologiske udvikling over de sidste 40-50 år er gået stærkt, meget stærkt. Computere og avanceret teknik har overtaget en væsentlig del af både det manuelle og det intellektuelle arbejde. Ikke desto mindre – eller måske netop derfor – er mange af de opgaver vi udfører, blevet mere og mere komplekse.

De fleste job kalder på langt mere end blot de traditionelle faglige kompetencer. Først og fremmest skal vi kunne samarbejde med andre, og vi kommunikerer, udveksler og udvikler viden på tværs af alle grænser.

Det gælder i alle organisationer, fra den lille maskinfabrik i Dønnevælde til A.P. Møller-Mærsks globale organisation, såvel som i alle offentlige sekterer. 
 Specielt i sundhedssektoren eksisterer der en så høj grad af kompleksitet og specialisering, at det ikke er muligt at have en topstyret ledelsesstruktur. Den fladere struktur stiller store krav til alle medarbejdergruppers evne og vilje til at samarbejde, kommunikere og tage ansvar på tværs af status og specialviden. Ikke mindst fordi kravet om den bedst mulige behandling af patienten til enhver tid skal være i centrum. Man må møde sine samarbejdspartnere såvel som patienter og pårørende, hvor de er, med en forståelse for deres baggrund og bekymringer.

Hvor er dine Lykkehjørner?

Lad mig præsentere dig for ideen om, at vi alle har et Lykkehjørne. Det er det hjørne, hvor vi føler os mest trygge, hvor vi er i balance med os selv og vores egen natur. Det er fra dette hjørne, vi betragter verden og møder vores medmennesker. Når vi ser et menneske i et andet Lykkehjørne, kan vi undre os: Hvor lykkeligt kan der da være i dét hjørne? 
 I de forskellige Lykkehjørner står der mennesker med forskellige tilgange til problemløsning, samarbejde og kommunikation, og enhver arbejdsplads har behov for medarbejdere i alle Lykkehjørner. Når et samarbejde går i hårdknude, sker det ofte, fordi vi står i hvert vores hjørne og argumenterer for, at de andre skal komme hen til os, dér hvor vi selv er mest trygge.

Denne bog handler om, hvordan du bliver bevidst om, hvad der kendetegner netop dit Lykkehjørne, og hvordan du finder veje til at møde andre, dér hvor de er, men uden at du skal give slip på dig selv.

Køb bogen her:

Bogen er udgivet af FADLs forlag og kan købes HER eller hos din nærmeste boghandel.

Giv lyd!

Har du spørgsmål eller kommentarer til udgivelsen, vil vi meget gerne høre fra dig. Ring til 8746 8600, eller skriv til garuda@garuda.dk. Få information og nyheder: Tilmeld dig vores nyhedsbrev, eller følg os også på LinkedIn.

Spørgsmål?


Kontakt Adm. direktør Rasmus Mortensen

Tel: 87 46 86 00
Mail: ram@garuda.dk